Registrera

Jag är grossist för flera av världens absolut främsta banjotillverkare av idag, bl a Tim Davies, Bill Rickard Banjos och Deering,  som gör suveränt fina banjos i ett stort antal olika modeller och prislägen. 
Jag har i stort sett sen jag startade min musikfirma haft agenturen för Stelling Banjo Works, men tyvärr har Geoff Stelling nu bestämt sig för att försöka  gå i pension snart och lägga ner verksamheten, eller i bästa fall hitta någon som köper företaget. Vi får se hur det blir med detta framöver. 

stelling viking

(Gå gärna in på Stellings hemsida och läs om tillkomsten av deras Viking banjo och notera MIN personliga insats i banjohistorien!)

Stelling Banjo – The Viking

Jag har nu även agenturen för amerikanska Gold Tone, Recording King och The Loar som gör mycket fina instrument till synnerligen förmånliga priser! Delarna till instrumenten tillverkas i Kina efter specifikationer och ritningar från respektive amerikanska företag.  Allt jag fått hem hittills har varit väldigt lättspelat och ljud och finish har varit mycket bra. Gold Tone har jag sålt i ett 15-tal år och deras instrument har blivit en stor succé!

Jag kan även ta hem andra fabrikat. Är du intresserad av ett amerikanskt kvalitetsinstrument så kontakta mig för mer information och priser

Intresset för resophonisk gitarr – eller Dobro som man vanligtvis säger – har ökat kraftigt de senaste åren och jag har nu möjlighet att erbjuda det absolut bästa från USA, nämligen Beard Guitars. Jag försöker hålla några modeller i lager, men tar förstås hem andra modeller på beställning. Titta gärna in på Beards hemsida. Dessutom har jag förstås Gold Tones sortiment av dobros, som blivit en enorm succé. Gold Tones dobros har ett samarbete med Beard Guitars och alla metalldelar i Gold Tones dobros är exakt samma som Beard själva använder. Bästa tänkbara kvalitet alltså!

NYHET! På grund av ett ökande intresse för de i Sverige tämligen sällsynta instrumenten DULCIMER och STRUMSTICK så har jag skaffat mig agenturen för McSpadden Dulcimers resp.  McNally Strumsticks, två  mycket förnämliga helamerikanska märken.

dulcimer
strumstick

Jag har också agenturen för Melodia Soitin från Finland som tillverkar mycket fina kantele.

kantele

Jag har för det mesta begagnade och  nya stränginstrument hemma, eller har kunder som vill sälja ett instrument. Jag har dessutom en lång lista på folk som vill köpa instrument. Därför söker jag stränginstrument av de flesta slag. Hör av dig om du har något att sälja eller om du är intresserad av att köpa!

Alla de tillverkare jag har agenturen för har många fler modeller att välja bland. Titta in på deras hemsidor.