Registrera

Sture Svarén Musik – en kortfattad historik

I slutet av 1970-talet var intresset för banjo verkligen på en bottennivå. Det medförde att butikerna tog in väldigt lite tillbehör, och det de tog in var det absolut billigaste man kunde hitta på marknaden.(Så verkar det i och för sig fortfarande vara…)  När det gällde strängar till banjo fanns till slut i stort sett bara östtyska fabrikat där strängarna var lätt rostiga redan från början, och ofta gick av innan man lyckats stämma upp dem till rätt ton.

Jag tröttnade till slut på detta och började ta hem strängar från USA för eget behov. Det var en lång och krånglig process på den tiden när det inte fanns email och kortbetalning. Snart började spelkompisar notera att jag hade strängar som höll, och som lät bra, och de bad mig ta hem strängar till dem också när jag beställde.

När jag och mitt band Peoria Jazzband var på vår första USA-turné 1981 träffade jag en massa trevliga personer som hade tips om tillverkare och leverantörer, och då föddes tanken på att kanske starta en firma med banjos som specialitet, och i början av 1982 inregistrerade jag firman Sture Svarén Musik. Nu har det således gått mer än 40 år sedan jag gjorde slag i saken, och verksamheten har efterhand utökats med nya tillverkare och nya produkter.

Idag är jag svensk dealer för fina märken som Rickard Banjos, Deering Banjos, Gold Tone Instruments, Recording King, The Loar, McSpadden Dulcimers, McNally Strumsticks, Melodia Soitin kantele, Shubb Capos, John Pearse Strings, Fred Kelly Picks, Lakota straps m fl

Om du inte hittar vad du söker på min hemsida så hör gärna av dig. Jag brukar kunna ta hem det mesta av det som finns tillgängligt på den amerikanska marknaden.

VÄLKOMMEN SOM KUND DU OCKSÅ!